Ημερίδα από την Ε.Σ.Α.μεΑ. σχετικά με τα «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία» στη Ρόδο, στις 25 Μαΐου

Το Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» σας προσκαλεί όλους στην Ημερίδα που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στη Ρόδο, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00-14:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου, με θέμα τα «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία». Στην ημερίδα αυτή πρόκειται να παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ Βαρδακαστάνης Ι.

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.

http://www.esaea.gr/…/announceme…/2543-imerida-sti-rodo-25-5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) διοργανώνει Ημερίδα στη Ρόδο στις 25 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00-14:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου  (Δ/νση Πλατεία Ελευθερίας 1, τηλ. 22413-61200).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες».

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ


Μαΐ 22, 2015 | Posted by in Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερίδα από την Ε.Σ.Α.μεΑ. σχετικά με τα «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία» στη Ρόδο, στις 25 Μαΐου